Waarom een administratie bijhouden?

Een administratie bijhouden is in Nederland wettelijk verplicht. Maar het kan voor u ook heel belangrijk zijn. Dit omdat hier alle inkomsten en uitgaven worden weergegeven. Hier staat dus heel het financiële gebeuren van het bedrijf op. Zorg er dan ook voor dat uw administratie correct en netjes geordend is, hier heeft u alleen maar voordeel van.

Niet alleen is de administratie nodig voor de berekening van de belasting die betaald zou moeten worden. Ook om te zien wat er beter kan worden georganiseerd is hierop te zien. Het is een feit dat bedrijven met een goed georganiseerde administratie meer kans hebben op overleven dan bedrijven die een administratieve rompslomp van maken.

Denk maar eens aan een goed debiteurenbeheer. Als alles goed in de administratie verwerkt zit, kan men in no-time zien van wie er allemaal de betalingstermijnen zijn overschreden en kan het bedrijf hierop inspelen. Als klanten merken dat uw administratie op orde is en ze direct door de mand vallen, zullen ze eerder betalen dan als ze merken dat er gaten in de administratie zitten.

Al met al is het altijd goed om een administratie bij te houden. Dat voorkomt heel veel tijd en problemen