Omslagpunt accountant of administratiekantoor in de buurt of niet?

Omslagpunt accountant of administratiekantoor in de buurt of niet?

Veel ondernemers willen weten wat nu ongeveer het omslagpunt is qua kilometers reisafstand tot hun accountant / administrateur. Hier bestaat geen duidelijk advies voor.
Ons antwoord is hierin ook niet eenduidig maar u bent hierdoor wel in staat om de juiste beslissing te nemen. Hoe vaak u contact heeft met uw administratiekantoor, boekhouder of accountant is mede afhankelijk van hoe u uw eigen administratie en boekhouding heeft ingericht.

Traditionele papieren administratie:
U werkt het liefst nog met veel papieren klappers en traditionele boekhouding? Dan zal u veel contact moeten hebben met uw accountant, boekhouder of administrateur. Ook zult u vaak stukken over en weer moeten brengen en weer ophalen. In deze situatie is het absoluut aan te raden om uw financiële dienstverlener dicht bij uw onderneming gelokaliseerd te hebben.

Volledig online bedrijfssoftware en gekoppelde boekhouding:
Uw bedrijf erkent de voordelen van de nieuwste technieken & gebruikt alle mogelijke automatisering voor maximale efficiëntie. U heeft slechts enkele keren per jaar contact met uw accountant of administrateur. 20 a 30 km verder reizen is in dit geval nauwelijks meer van belang. U kunt uw keuze volledig laten afhangen van de overige voordelen van de administratieve dienstverlener.

U heeft bedrijfssoftware en boekhouding gekoppeld maar met nog veel papierwerk:
Deze situatie zit ergens in het midden tussen de twee bovenstaande situaties. Het is in dit geval toch fijn om uw dienstverlener in de buurt te hebben. Zo kunt u toch regelmatig overleggen. Ook het brengen van stukken zal ongeveer het dubbele bedragen van de situatie hierboven. Het hoeft dus niet direct in uw nabije omgeving maar kan ook 1 a 2 dorpen/steden verderop liggen. Overweeg de mogelijkheid om eens met een adviseur te gaan praten welke u kan helpen migreren naar situatie 2 hierboven. Zo kunt u de keuze voor uw accountant volledig laten afhangen van brancheschets van uw administratieve dienstverlener.

Accountant Boekhouder en Administrateur bedrijvengids
351
De bedrijfstelefoongids Accountant Boekhouder en Administrateur bedrijvengids kan u helpen bij het vinden van de juiste administratieve dienstverlener bij u in de buurt
Datum toegevoegd: 2010-12-24 12:19:41
Aantal Hits: 208
Google PR: